top of page

Prehľad najtichších lokalít v Bratislave

Prehľad najtichších lokalít v Bratislave


Voči každej veľkej metropole sa vynáša množstvo predsudkov spájaných s údajným ruchom. Výnimkou nie je ani Bratislava, ktorá býva mylne vnímaná ako mesto, kde nie je veľa tichých miest na bývanie. 6 nami vybraných lokalít z hlavného mesta však tieto predsudky vyvracia.



1.Čunovo – Pokoj, relax, šport a príroda, málokde v Bratislave nájdeme takú tichú atmosféru ako v Čunove. Lokalitu neďaleko maďarských hraníc pri Dunaji nepostihol rezidenčný boom, takže ulice tejto časti nie sú preplnené autami ani betónom.


2. Devínska Nová Ves – Obyvatelia Devínskej Novej Vsi sa na nedostatok pokoja sťažovať nemôžu bez ohľadu na čulý spotrebiteľský život a pravidelnú realizáciu nových projektov. Tiché prostredie tejto atraktívnej lokality na okraji mesta nenarúša ani závod Volkswagenu.


3. Záhorská Bystrica – Jedným z dôvodov, pre ktorý si majitelia Markízy vybrali Záhorskú Bystricu, mohlo byť aj tiché prostredie. Mestská časť, ktorej prevažnú zástavbu tvoria rodinné domy, sa nachádza na skok od obcí Marianka a Borinka obklopenými lesmi, čo podporuje jej zdravšiu a príjemnejšiu atmosféru.


4. Na Revíne – Pokiaľ hľadáme najtichšie lokality v „centrálnejších“ častiach mesta, môžeme vyšliapať rovno pod vrchol Bratislavy. Neďaleko Koliby je totiž situovaná obľúbená časť Na Revíne, ktorá patrí k najtichším častiam aj napriek viacerým bytovkám a firemnému životu.


5. Bôrik – Bratislavský Bôrik patril odjakživa k pokojným štvrtiam a tento cenný titul si stále drží. Jeho slabšia zástavba v kombinácii s lákavou polohou však vábi čoraz viac developerov, takže je otázne, dokedy mu štatút jednej z najtichších lokalít vydrží.


6. Komisárky – Na ďalšom konci Bratislavy sa nachádza ešte jedna tichšia štvrť oplývajúca relatívnym pokojom. Ide o Komisárky, ktoré sú vyhľadávané všetkými odporcami mestského ruchu. Pri nich je však otázne, či časom nepodľahnú hromadnej výstavbe podobne ako ďalšie štvrte v Rači.


Pokojných lokalít s dobrými podmienkami na bývanie má naše hlavné mesto viac. Týchto 6 však patrí k vrcholu toho, čo môže Bratislava ponúknuť záujemcom o život v tichých častiach veľkomesta. O tom sa ale presvedčíte až potom, keď tunajší život vyskúšate na vlastnej koži.



Text : Róbert Bosák

Foto : graphite.sk, kontrakting.sk,

Najzaujímavejšie
Najnovšie publikované
Archív
Vyhľadávanie Podľa Tág
Zatím žádné štítky
Sledujte Nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page